EC ventilátoros fan-coil egségek

Az EC ventilátoros fan-coil berendezések jelenleg a legkorszerűbb inverteres technológiát alkalmazzák. Elterjedését segítette, az energiatakarékosság fokozódása, a technológia fejlődése, az alkatrészek méreteinek csökkenése, a darabszámok növekedése általi gyártási költségek csökkenése.

Jellemzően már minden európai gyár kínálatában szerepelnek, a hagyományos ventilátorral szerelt egységek mellett, EC ventilátorral szerelt fan-coil egységek is. Ma már mind parapet, mind mennyezeti , légcsatornázható, vagy kazettás fan-coil egységek elérhetőek EC ventilátorral szerelt kivitelben is.

Az EC ventilátoros fan-coil előnyei, a hagyományos ventilátor motorral szerelt fan-coil egységekkel szemben a körülbelül 50%-s villamos energia megtakarítás, és rendkívül csendes zajmentes 22-24 db-s üzem.
Az energia takarékosságot és alacsony zajszintet, a szénkefe nélküli, 0-10V-s vezérlésű motorok biztosítják.
Az 50 % villamos energia megtakarítással, gazdaságosnak tekinthető az EC ventilátoros fan-coil választása. A zajszint drasztikus csökkenése révén, már a legkényesebb igények kielégítése is lehetséges. Az EC ventilátoros fan-coil egységek zajszintje nagyjából megegyezik a csendesebb split klímaberendezések zajszintjével. Az európai főleg német és olasz ventilátorgyárak, nagy mennyiségben és kiváló minőségben gyártják a ventilátorokat a klímatechnikai berendezéseket gyártók részére. Az EC ventilátoros fan-coil egységek karbantartási igénye megegyezik a hagyományos motorral szerelt egységekével.
Ezen egységek karbantartása jellemzően ellenőrzésből és szűrő cseréből áll.

A komfortérzet nagymértékű növekedését biztosítja az EC motoros fan-coil ventilátorok precíz fordulatszám szabályzása, melyet korszerű elektronikus 0-10 V-s fan-coil termosztáttal lehet vezérelni. Ilyen fan-coil termosztát például a CRF 83 és a CRF 085.

További információkért kérjük keresse kollégáinkat.

2016.12.10 10:00