Pego merülő elektródás légnedvesítők telepítése II.

A Pego légnedvesítő telepítése szakképzett személy által, a gépkönyv előírásainak, szabványoknak megfelelve, egyszerűen kivitelezhető.

A Pego gőzös légnedvesítői gondos tervezés, kiváló minőségű anyagok, komponensek, és szigorú gyártástechnológiának köszönhetően, hosszú élettartamú egységek.

A berendezést száraz fagymentes helyre kell felszerelni.

Csatlakozások :

Víz:
A betáp víz rendszerbe a Pego gőzös légnedvesítő mellé elzáró szerelvényt, esetenként nyomás szabályzó szerelvényt kell beszerelni. A Pego merülő elektródás légnedvesítők, lágyított vízzel való üzemeltetése csak gyantás vízlágyító használata esetén lehetséges. A lágyítás csak víz vezetőképesség függvényében megengedett a gyártói elő írásoknak megfelelő méretékben.

Elektromos hálózat, érzékelők:
Az MSZ EN szabványok szerint kell végezni a kiépítést, megfelelően méretezett vezetővel, védő vezetővel, életvédelmi relével, leválasztó főkapcsolóval, és túláram védelemmel szükséges ellátni a villamos betáplálást. A 4-20 mA érzékelők vezetékelését árnyékolt vezetékkel kell kivitelezni.

Lefolyó víz:
A merülő elektródás gőzös légnedvesítő víz elvezetésének kiépítésekor ügyelni kell, hogy a berendezésből kilépő víznek nyomása van ezért minimum dn 40 mm-s kilépő csőátmérőre, és 400 mm hosszúságú függőleges szakasznak kell lenni. A légnedvesítő berendezésre nem kell rögzíteni a lefolyó csövet, így a levegő tud távozni a csőből. A vízelvezető csőnek hőállónak kell lennie 0.5-1 m hosszban. Amennyiben ez nem megoldható, opcionálisan rendelhető cold-drain visszahűtő
rendszerrel kivitelezhető a víz visszahűtése.

Gőz :
A Pego gőzös légnedvesítő esetben, a kiépítendő gőz vezeték átmérője feleljen meg a gyártói előírásoknak mely szerint dn 22mm - s, vagy dn 40 mm - s csövet kell használni modelltől függően. A gőzt, Pego gyári gőzcsővel javasolt vezetni. Alternatívaként használható réz vagy inox cső is, de ez esetben a hőálló szigeteléssel kell bevonni a csövet. A gőz légcsatornában történő elosztásáról specifikus szabályairól, javasolt a Pego légnedvesítők képviseletétől tájékoztatást, támogatást kérni.

A gőzcső vezeték helyes és helytelen kialakítása :


Beüzemelés, üzembe helyezés:

Minden esetben a Pego légnedvesítő képviselete, vagy az általa megbízott szakcég, szakember végezheti, a gépkönyv szerint.

További információkért, kérjük keresse kollégáinkat.

2016.12.09 00:00