Pego merülő elektródás gőzös légnedvesítők I.

A Pego merülő elektródás gőzös légnedvesítői a legkorszerűbb rendszerű egységek, minden igényt kielégítenek, a légnedvesítési, párásítási feladatok megoldásához.

A berendezések, rendszerek 3 -286 kg/óra kapacitás között állnak rendelkezésre A Pego merülő elektródás légnedvesítői rendkívül higiénikus üzemet biztosítanak, legionella elleni program biztosítja gátolja a pangó víz kialakulását a berendezésben.

A Pego merülő elektródás légnedvesítők felhasználási területei például: klímatechnika, ipari gyártástechnológia, élelmiszeripari eljárások, speciális légkezelési feladatok ahol előirt a relatív páratartalom, stb..
A Pego gőzös légnedvesítőinek a működési elve, hogy az áram alatt lévő elektródák között lévő hálózati vagy kezelt vízben, záródik az áramkör felhasználva a víz vezetőképességét ,de a vízben oldott ásványi anyagok ellenállása hő fejlődéssel okoz , így felmelegszik , forr fel a víz és képződik gőz. A berendezések üzemelhetnek hálózati vagy lágyított, kezelt vízzel is a gyártó által megadott határértékekig. Az üzemi víz legfontosabb mérendő értéke a vezetőképesség (µS/cm).

A merülő elektródás rendszerű légnedvesítők energiatakarékosabbak mint a fűtőbetétes rendszerűek ,mert a fejlett elektronikus vezérlésüknek köszönhetően folyamatos szabályozzák áramfelvételüket a vízszint szabályzással. A folyamatos szabályzás, vagy 4-20 mA-s páratartalom érzékelők jele vagy külső 0-10 V- s referencia jel a vezérlő általi feldolgozása alapján történik.
A berendezések vezérlése történhet:
- Külső higrosztát jelre
- Beépített higrosztáttal, külső 4-20mA-s páratartalom érzékelő jelére
- Külső 0-10V referencia jelre
- Modbus alapú kommunikációval
- Külső on-off jelre
- Beépített hőmérséklet szabályzóval, külső NTC érzékelő jelére

A Pego merülő elektródás, gőzös légnedvesítő telepítése egyszerű, vízcsatlakozásra, lefolyóra, villamos csatlakozásra van szükség. A képződő gőz elvezetését a gyártó által biztosított gőzcsővel, elosztását a megfelelő gőzelosztóval szükséges elvégezni .
A gőz direkt eloszlatásához ventilátor áll rendelkezésre mely a gép tetejére is szerelhető.
A telepítésről későbbiekben a II. cikkünkben adunk részletesebb tájékoztatást.

További információkért, kérjük keresse kollégáinkat.

2016.11.19 15:00